OPEN BRIEF AAN ZORGVERZEKERAARS, UNIEKE KANS!

Directie Zorgverzekeraars
Betreft:De bijdrage voor de Tiende Penning

Leiden, 17 december 2017

 

Geachte Zorgverzekeraar,

Graag willen wij U een unieke kans bieden uw bedrijf in de nieuwe en traditionele media van Nederland te profileren als een Sociale Partner in de Zorg, die gul en ruimhartig noodzakelijke Zorg ondersteunt, maar zuinig en secuur is met geld van verzekerden bij het maken van reclame, het opbouwen van overtollige reserves of het doen uitkeringen aan aandeelhouders.

Het is algemeen bekend dat er jaarlijks door Zorgverzekeraars rond de jaarwisseling honderden miljoenen aan reclame wordt uitgegeven (zie bijlage1) en dat er een miljardenbedrag als reserve op de plank ligt terwijl de Zorg onder grote druk staat. Reclame heeft tot doel met een positief imago klanten te trekken. Dit speelt vooral tijdens de periode dat men van Zorgverzekeraar mag wisselen, tijdens het Grote Nationale Overstapcircus in de maand januari.

Hierbij wordt u uitgenodigd mee te doen aan een alternatieve reclamecampagne, met als naam:

‘Het Tiende Penning Plan’. Deelname aan deze campagne, biedt u de mogelijkheid aan uw (potentiele) klanten kenbaar maken, dat uw bedrijf zich inzet voor belangrijke zorgverlening. Zo weten uw verzekerden, dat uw bedrijf hart heeft voor Jeugdzorg en Kwetsbare Ouderen. Een deel van de bijna half miljard euro reclamegeld kan beter besteed worden aan Zorg, dat vinden ook de meeste mensen die bij een Zorgverzekeraar werken en die mogelijkheid willen wij graag geven.

Het Doel van dit schrijven is Zorgverzekeraars de gelegenheid te geven vóór 30-12-2017 hun initiële bijdrage aan het ‘Tiende Penning plan’ per verzekerde aan ons bekend te maken. Met slechts een paar cent per verzekerde kan al veel goed werk gedaan worden voor Jeugdzorg en Kwetsbare Eenzame Ouderen. Het streven is dat uiteindelijk een tiende deel, (De Tiende Penning) van het reclamebudget plus de ( boventallig ) opgeslagen reserves direct aan Jeugdzorg en eenzame ouderen wordt besteed. De Tiende Penning zou in 2016 neergekomen zijn op een extra te besteden bedrag van 400 miljoen Euro (10 % van 0,5 miljard aan reclame + 3,5 miljard reserves).

De Strategie/werkwijze is even simpel als helder. Na bekendmaking van de aanvankelijke bijdrage krijgen de Zorgverzekeraars wekelijks de gelegenheid hun bijdrage per ingeschreven patiënt naar boven toe bij te stellen. De resultaten worden ieder weekend op feestelijke wijze bekend gemaakt. Welke verzekeraar verhoogt het aanvankelijke bedrag met hoeveel en hoeveel klanten er overgestapt naar een andere Zorgverzekeraar.

Wij stellen uw spoedige reactie bijzonder op prijs en verzekeren U dat wij uw klanten op alle mogelijke manieren op de hoogte zullen houden van de reacties en bijdragen uwerzijds.

Tot slot. Onderaan deze pagina kunt U de hoogte van uw initiële bijdrage invullen en deze brief ondertekend in de retourenveloppe terugzenden. Er volgen nog vier brieven met updates en de mogelijkheid het bedrag te verhogen.

Ik wens U prettige feestdagen en een gezond 2018

 

Hoogachtend,

W.E. Schrader (Huisarts en Hulp Sint te Leiden)

Namens de Coalitie van Drie

 

 

Bijdrage per ingeschreven patiënt.

 

Verzekeraar Bedrag p. klant Bedrag p. klant Bedrag p. klant Bedrag p. klant Bedrag p. klant
  per 31-12-17 per 07-01-18 per 14-01-18 per 21-01-18 per 28-01-18
Achmea
VGZ
CZ
Menzis
ONVZ
DSW
Z&Z
ASR
ENO

 

 

 

Voor akkoord

Datum:………………………

 

 

Dhr./MW……………………………….

Directie Zorgverzekeraar

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *