Het zou je verzekeraar maar wezen!

Zorgverzekeraars beleggen in dure geneesmiddelen
04 april 2018 – Algemeen Dagblad
De grootste zorgverzekeraars in Nederland, Zilveren Kruis, CZ en Menzis beleggen in farmaceutische bedrijven die enorm hoge prijzen vragen voor geneesmiddelen. Daarmee zijn ze eigenlijk in strijd met hun eigen principe: het laag houden van de zorgkosten.

Dat vindt ook hoogleraar geschiedenis van de farmacie, Toine Pieters. Hij stelt dat het buitengewoon pijnlijk en pervers is.

Dat vinden wij nou ook.

Chapeau Toine!!

Een gedachte over “Het zou je verzekeraar maar wezen!”

  1. Tsja
    Je koopt onder de tafel middelen in en investeert in het producerende bedrijf, De geproduceerde en zelf ingekochte middelen verkoop je voor 5 keer de prijs van het generieke qua samenstelling zelfde middel. Je dwingt de huisartsen en apothekers door een belonings- en strafsysteem dat duurder gemaakte middel bij de patient door de strot te douwen en vervolgens verhoog je premie en eigen risico omdat de zorg “zo duur is geworden” Winstverdubbelaar in het kwadraat. Hartstikke slim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *