Leids Mediafonds subsidieert serie over de Bult

In het Leidsch Dagblad van 4 november was te lezen dat het Leids Mediafonds subsidie geven voor een  journalistieke serie over de Bult. Hier gaan we meer over horen!

Zie hieronder de berichtgeving van Het Leids Mediafonds:

DOSSIER DE BULT

Augustus 2018 kwam de oude vuilstort in Roomburg, De Bult, plots in het nieuws, met het voornemen van de gemeente om beheer van het grondwaterpeil in De Bult te beëindigen. Daarmee ontstaat een nieuw hoofdstuk in langlopend debat over het inwendige van de oude vuilnisbelt en de risico’s van vervuiling.

Dit journalistieke project gaat de voorgeschiedenis en discussie in beeld te brengen. Bijvoorbeeld door ingewikkelde rapporten over vervuiling in De Bult voor een breed publiek toegankelijk te maken, en beweringen van de gemeente kritisch tegen het licht te houden. Verder zal vanuit grondige dossierkennis de discussie tussen gemeente, bewoners en andere belanghebbenden worden verslagen in Leidse lokale media.

Maker: Arno van ’t Hoog
Mediapartners: Leidsch Dagblad, Leids Nieuwsblad
Output: minimaal 10 artikelen
Bedrag: 7.200

Een gedachte over “Leids Mediafonds subsidieert serie over de Bult”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *