Brief aan onze Koning

Geachte Koning, beste Willem, dat mogen wij vanuit onze functies wel zeggen.

Wij, de coalitie van drie spreken U persoonlijk aan. U bent de Koning van Nederland.  De Nederlandse gezondheidszorg is in crisis. Streekziekenhuizen worden gesloten,  de Wijk- en Mantelzorg komt maar niet van de grond, de GGZ  (Geestelijke Gezondheidzorg) heeft veel te lange wachttijden, ouderen met dementie  kunnen nergens meer terecht, kortom het water staat ons aan de lippen. We kunnen er niet meer op vertrouwen dat de zorg  goed, betaalbaar en beschikbaar blijft. Er wordt vaak gezegd dat we een Deltaplan nodig hebben om een ramp af te wenden. Het tegenovergestelde is echter het geval  en wij bieden U als surprise een oefening aan in het Omdenken.

Het uitganspunt is dat U in uw jachtige bestaan  vooral bezig bent met watermanagement.  U gaat dit begrijpen.  Een spreekwoord zegt dat geld  stroomt als water. Als U wilt dat het niveau van water overal  gelijk blijft dan hoeft U niet veel te doen. Zonder dijken en dammen  stroomt water vanzelf naar de laagste plaatsen. Staat er een dam, dan ontstaat er een stuwmeer en kan  het lagere land  droog komen te staan.  Dat is nu precies wat er is gebeurt, maar dan met geld !

Edith, de vorige minister voor zieke mensen is een Schipper. Het resultaat van haar beleid. Dammen, dijken en een gigantisch stuwmeer van geld waar vrolijk in kan worden geroeid en gezwommen door de mensen die dicht bij de bron zitten. Het laagland komt droog te staan. In een dor  bestaan wil niemand toeven. Bij omdenken moet je proberen het probleem te zien als oplossing en de oplossing als probleem.

Volgens het omdenken zijn de zorgverzekeraars die de dammen bouwen het probleem en letterlijk klopt dit ook wel want ze beheren een stuwmeer van 10 Miljard, dat is 10.000 miljoen euro. Voor een kleine groep onbezorgd lekker poedelen, lekker badderen. Wat betekent dit? We moeten juist de Zorgverzekeraars zien als een kostenpost zonder rendement  voor echte zorg, niet de zorgverleners en de ziekenhuizen. Alleen al van de rente kunnen we vijf complete streekziekenhuizen spiksplinternieuw bouwen en van gratis personeel voorzien .  Die streekziekenhuizen staan er al.

DE JONGE HELD ZAL OMDENKEN EN TREKT ZIJN VINGER UIT DE DIJK.

Met de Meeste Hoogachting

De Coalitie van Drie

 

2 gedachtes over “Brief aan onze Koning”

  1. Meestal ga je als oudere mankementen vertonen als daar dan geen geld voor wordt uitgetrokken wat dan?
    Dan kun wat de verzekeraars betreft gewoon verrekken. Goed voor de uitvaart branche.

  2. Prachtige en terechte brief van de coalitie van drie die ook naar de vakantievierende kamerleden zal worden gestuurd, het is dacht ik een open brief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *