PERSBERICHT: Sint start herinvoering van de 10e Penning

Madrid 18-11-2017- Sint Nicolaas helpt Verzekeraars hun overtollige vermogen van 3,3 miljard en de nare uitgaven aan reclames van 500 miljoen euro te besteden aan daadwerkelijke noodzakelijke zorg. Hiertoe past de invloedrijke Spanjaard Sint Nicolaas op het wettelijk overtollige vermogen van Zorgverzekeraars een aloude van oorsprong Spaanse belastingmaatregel toe, de Tiende Penning.

Deze voor rijke Nederlandse edelen niet populaire maatregel werd eerder door Hertog Alva namens Spanje in Nederland ingevoerd. Alva, die Sint Nicolaas als klein ventje op schoot heeft gehad, kreeg een hoop ellende toen hij een eind wilde maken aan de financiële macht van adel en stadsbesturen. Tachtig jaar oorlog was het gevolg en duizenden onschuldige burgers zijn het slachtoffer geworden. Deze keer zal het anders lopen. Binnen vijf jaar moeten Zorgverzekeraars weer doen waar ze voor zijn opgericht en zullen duizenden burgers geholpen worden en gered worden uit hun benarde zorgsituatie. Het Zorgstelsel, waar Nederland trots op mag zijn, moet echt weer onder de regie komen van de echte belanghebbenden, de patiënten en de Zorgverleners. Volgens de Sint potten Zorgverzekeraars geld op. Zijn financieel getrainde Eco-Pieten zijn witheet. We praten over een bedrag van 3,8 Miljard! Sint zal hier de Tiende Penning op heffen zodat 380 miljoen euro direct aan het Nederlandse Zorgstelsel kan worden toegevoegd. Iedereen blij. Ook de Verzekeraars, want de beste reclame is goede Zorg en daar is ons geld voor bedoeld! Bestrijding van eenzaamheid, handen aan het bed. Sint en alle Pieten verwachten weinig problemen en veel medewerking van de Zorgverzekeraars bij deze Win-Win Situatie.

Alva eist de 10e penning op

Voor alle Verzekeraars gelden dezelfde regels. Iedere bij hen verzekerde genereert een bijdrage en de directie van de maatschappij bepaalt hoeveel er per verzekerde in het Fonds van de Tiende Penning wordt gestopt. Per verzekerde mag het een halve eurocent zijn, of 100 euro. Op 5 december zet Sint de toegezegde bedragen online en volgt er een massaal verspreid persbericht. Sint belooft alle kinderen telkens weer te laten zien hoeveel de Zorgverzekeraars zullen storten en hoeveel van de onterechte reserves en reclamegelden in de echte Zorg kan worden gestopt zodat iedereen de beste Verzekeraar kan kiezen. Die krijgen gedurende twee maanden totaal 7 keer de kans om hun aanvankelijke toezegging te verhogen. Telkens zorgt Sint via ONS KANAAL ervoor dat die toezeggingen online bekend worden gemaakt en met alle nieuwe en traditionele media worden gedeeld. Op voorhand hebben twee Verzekeraars al enthousiast gereageerd.

Meer informatie: Mag geld voor zorg uitgegeven worden aan reclame?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *