Sint laat zich niet uitkleden!

De Ouderenzorg wordt uitgekleed, Sint leest dit in het Grote Boek. Het raakt hem en hij is een beetje boos. Ouderen zijn gewoon wat ouder geworden kindertjes,  die net als Sint kwaaltjes krijgen. Zij mogen niet uitgekleed worden. Er zijn ook stoute kindertjes, die staan nu allemaal in het Grote Boek. Dankzij de hulp van zijn Pieten weet Sint ALLES. Onderstaand het plannetje dat hij met de Hulpsinterklaas heeft uitgedacht. Sint vraagt alle kindertjes groot en klein mee te doen aan het Groot Nationaal Overstap Circus. Eerlijk delen is belangrijk. Vind je dit een leuk bericht, deel het dan met al je vriendjes en vriendinnetjes. Eerlijk is eerlijk.

Format voor een Kijkcijfer Kraker?   Het Groot Nationaal Overstap Circus

DOEL Het reclamebudget en de onterechte reserves van zorgverzekeraars laten inzetten voor de Zorg door gebruik te maken van het Marktmechanisme en de populariteit van een dagelijks televisieprogramma.

Inleiding.

Op het eind van het jaar, als mensen denken aan overstappen naar een andere ziektekostenverzekeraar worden tientallen miljoenen uitgegeven aan veelal misleidende reclame. Jammer, vinden patiënten, zorgverleners, politici maar ook veel Zorgverzekeraars die tot deze belachelijke uitgaven worden gedwongen in het jaarlijks terugkerende overstapcircus. De verspilde miljoenen euro’s komen van de patiënten maar worden niet uitgegeven aan noodzakelijke Zorg. Daarnaast hebben verzekeraars onterechte en niet noodzakelijke reserves op de plank liggen, die in veel gevallen na enkele jaren wordt gezien als winst, over wordt geheveld naar de holding en als winst wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Feitelijk is deze fraude een misdaad tegen de Nederlandse samenleving. Denk aan hoe dementerend ouderen thuis liggen te verkommeren, denk aan de wachtlijsten in de psychiatrie en de jeugdzorg, denk aan levensreddende medicatie die plotseling niet meer vergoed wordt. Aan deze wantoestand kunnen consumenten een eind maken door nieuwe en traditionele media in te zetten. Een dagelijkse presentatie van de overstapcijfers met een korte bespreking van achtergronden en verdere ontwikkeling zal werken als een kijkcijfermagneet en vele betrokkenen zoals directieleden Zorgverzekeraars, Zorgeconomen, politici, patiëntvertegenwoordigers en zorgverleners naar de studio’s voeren. Wat vinden opiniemakers en BN ‘ers ervan? De zorg voor onze Gezondheid, daar draait het om.

 

3 gedachtes over “Sint laat zich niet uitkleden!”

  1. Beste Cees,
    Het Groot Nationaal Overstap Circus heeft tot nu toe jaarlijks plaatsgevonden. Het kost heel veel geld. 500 miljoen euro volgens het onderzoeksburo FTM. Mensen die overstappen naar verzekeraars die hun geld liever steken in noodlijdende zorg kunnen voor een radicale verandering zorgen. De mogelijkheid om over te stappen, individueel of collectief is een vorm van stemmen met de voeten. We moeten met zijn allen naar eerlijke transparante niet op winst- en verdienmodellen gebaseerde Zorgverzekeraars. Misschien durft het Nationaal Zorgfonds de stap te wagen naar een Nationale Ziektekostenverzekering.

  2. volledig mee eens !!

    Toch wel een beetje schrijnend dat onze ‘goed heiligman’ zich ook hiervoor moet inzetten. Maar wel super goed dat hij dat doet !

    Laten we STOPPEN met het ‘Groot Nationaal Overstap Circus’ en gewoon verder gaan met het verlenen van zorg die zo hard nodig is !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *